Couperose creme

Opzoek naar de beste couperose creme? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op 21 April 2020

#1 RAU Couperose Serum

RAU Couperose serum met paardenkastanje is speciaal ontwikkeld voor de couperose huid, rosacea en roodheid in het gezicht.

#2 Babor Refine Cellular Serum 

Doctor Babor is ontwikkeld om roodheid te verminderen en voor de couperose gevoelige huid.

#3 Utsukusy Sarcodes Couperose creme

Sarcodes is een crème die verslapping van de huid tegen gaat, goed werkt tegen couperose en tegen irritaties, schilfers en rode vlekjes.

Couperose is een verschijnsel waarbij kleine bloedvaten beschadigd raken in het gezicht. Het ontstaat vrijwel spontaan als gevolg van het ouderdomsproces van de huid. Het is te merken aan een heleboel uitgezette rode en/of blauwe bloedvaten in het gezicht.

Couperose ontstaat door het verwijden van bovenste adertjes in de huid, hierdoor wordt de huid slapper en wijder. Een aantal factoren kunnen hieraan ten grondslag liggen: erfelijkheid, overmatige blootstelling aan de zon, het huidtype, lichtere huidtypen hebben meer last en langdurig gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes. Verder dragen temperatuurschommelingen en alcoholgebruik ook een steentje bij

Couperose crème biedt de volgende voordelen of behandelingen: Roodheid, brandende of prikkelende gevoelens worden minder. Zonnebescherming: een couperose crème met SPF helpt tegen de zon. Hitte van de zon is namelijk 1 factor die couperose verergerd.

In het kort
 • Verzorgend
 • Hydraterend
 • Geen parabenen

#1 RAU Couperose Serum

RAU Couperose serum is gemaakt met paardekastaanje voor de couperose huid, rosacea en roodheid in het gezicht. Voordelen van RAU Couperose Serum zijn: Pathenol, bisabolol, kamille en calendula, deze ingrediënten kalmeren de huid, terwijl paardenkastanje positief op de bloedvaten en doorbloeding werkt. Door de stabiliserende werking op de vaten heeft de paardenkastanje een positieve invloed op de bloedvaten in de huid en de microcirculatie en kunt u lichte roodheid in het gezicht voorkomen. Bevat geen kleur- en geurstoffen, minerale oliën, parabenen, siliconenoliën, PEGs. Heeft een hydraterende werking. Het bevat natuurlijke ingrediënten

Enkele minpunten zijn: Het is niet dermatologisch getest, dermatologisch testen betekent dat de fabrikant het product op vrijwilligers heeft getest. Verder heeft dit product geen SPF, het biedt geen bescherming tegen zonnestralen. De RAU is verder niet hypoallergeen, hypoallergeen betekent letterlijk een verminderde kans op allergieën. De ingrediënten in een product dat wordt getypeerd als hypoallergeen, zijn zodanig in elkaar gezet dat het zo min mogelijk allergische reacties gaat veroorzaken.

De RAU Couperose Serum is bedoeld voor vrouwen met een normale, gevoelige, onzuivere en gecombineerde huidtype. Het wordt geleverd met een inhoud van 50ml en heeft een gel substantie in een handig pompje, dit geeft een extra hygiënische werking.

Gebruik: op de gereinigde gezichtshuid opbrengen en kort in laten trekken, daarna dag verzorging aanbrengen.

Enkele tips: Vermijdt u alles wat doorbloeding bevordert: sauna, uitgebreid zonnebaden, zonnebank, scherpe kruiden, overmatig koffiegebruik, alcohol, zeer warme dranken, stress, sterke temperatuurschommelingen. Gebruik geen huid afsluitende ingrediënten in uw cosmetica zoals minerale olie of siliconen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Unisex
 • Hydraterend
 • Hypoallergeen

#2 Babor Refine Cellular Serum 

Doctor Babor is ontwikkeld om roodheid te verminderen en voor de couperose gevoelige huid. Deze behandeling met twee doeleinden bestaat uit een ontstekingsremmend serum aan de ene kant en een groen getinte primer aan de andere kant, om het uiterlijk van een kwaadaardige, rode en aderige huid effectief te herstellen en te neutraliseren. Geschikt voor de meeste huidtypes die worstelen met roodheid, droogheid en gevoeligheid.

Voordelen van Babor Doctor Babor Refine Cellular Couperose Serum zijn: Het is unisex, in tegenstelling tot de RAU Couperose Serum, werkt hydraterend, heeft natuurlijke ingrediënten, is hypoallergeen in tegenstelling tot de RAU Couperose Serum, gebruik hiervan kan in tegenstelling tot de RAU Couperose Serum overdag en ‘s avonds. Het is voor Normale huid, Droge huid, Gevoelige huid

Enkele nadelen:

Geen SPF, het biedt geen bescherming tegen zonnestralen

Is niet exfolierend, meestal zijn er 2 ingrediënten in cremes die een exfolierende werking bieden. Het zijn AHA (alphahydroxyzuur) of BHA (betahydroxyzuur),die middels de zuren ervoor zorgt dat dode huidcellen worden opgeruimd. Een huid aangetast door couperose is al heel erg gevoelig en geïrriteerd, maar het is zeker de moeite waard om een salicylzuur-exfoliant (BHA) te proberen om te zien of je huid positief reageert of niet.

Werking van de Babor Refine Cellular: Huidroodheden worden verlicht en het huidbeeld wordt zichtbaar egaler. Voor een beter verschijningsbeeld van couperose. Je kan het beste ‘s morgens en ‘s avonds gebruiken.

De Babor Doctor Babor Refine Cellular Couperose Serum is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Het is bedoeld voor een normale huid, droge huid en gevoelige huid. Het is voedend, hydraterend, heeft alleen natuurlijke ingrediënten, is alcoholvrij, parfumvrij en hypoallergeen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Unisex
 • Anti-rimpel
 • Met SPF

#3 Utsukusy Sarcodes Couperose crème

Sarcodes is een crème die verslapping van de huid tegen gaat, goed werkt tegen couperose en tegen irritaties, schilfers en rode vlekjes. Het heeft de volgende ingrediënten, klaver (stimuleert de bloedcirculatie), groene thee (ontstekingsremmend) en druivenpit olie (antioxidanten werking). Geeft diepe hydratatie en heeft een beschermend effect.

Enkele voordelen van de Sarcodes Couperose crème zijn: Het is unisex, heeft in tegenstelling tot de RAU Couperose Serum en de Babor Doctor Babor Refine Cellular Couperose Serum, een anti-rimpel werking. Heeft in tegenstelling tot de RAU Couperose Serum en de Babor Doctor Babor Refine Cellular Couperose Serum, SPF. Is geschikt voor alle leeftijden

Enkele nadelen van dit product zijn:

Het is niet parfumvrij, parfum is nummer 1 allergeen en bovendien kunnen er vervelende stoffen als phatalaten aan je parfum mix toegevoegd zijn. Phatalaten zijn een verzameling van industriële chemicaliën die worden gebruikt om polyvinylchloride (PVC) te verzachten en als oplosmiddelen in cosmetica en andere consumentenproducten, het kan de lever, nieren, longen en het voortplantingssysteem beschadigen.

Het is een dagcrème in tegenstelling tot de Babor Refine Cellular Couperose Serum

De couperose crème is gemaakt van paardenkastanje hydrolaat en met het cypres hydrolaat. Met het kamille hydrolaat, het lindebloesem hydrolaat en het oranjebloesem hydrolaat wordt de huid gekalmeerd. Het wordt geleverd in een potje van 50ml en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen met alle huidtypen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Unisex
 • Verzorgend
 • Natuurlijke ingrediënten

#4 Antelea Couperose crème – Webecos 

De Webecos Antelea is een actieve crème die roodheid van de huid vermindert. De Antelea helpt om de huid met teleangiëctastieën te verbeteren. Roodheid van de huid wordt door deze crème vermindert. De ingrediënten in deze crème gaan stuwing in de huid tegen, waardoor de roodheid afneemt en de huid er egaler uit gaat zien.

Enkel voordelen van dit product: Het is unisex, het kan door zowel mannen als vrouwen gebruikt worden. Verder het heeft natuurlijke ingrediënten, bij natuurlijke ingrediënten vormen heilzame planten, kruiden en bloemen de basis voor de cosmeticaproducten.

Enkele nadelen: Is bedoeld voor alleen het geïrriteerde huidtype en is niet parfumvrij, parfum in crèmes kan allergische reacties opwekken.

De unieke ingrediënten in deze Antalea creme zijn paardenkastanje- en maretakextract.
Deze natuurlijke extracten zorgen voor een vaat-toniserende en stuwingsreducerende werking waardoor de huid een egalere en stralendere aanblik krijgt.

Gebruiksaanwijzing: na de reiniging van je huid, een klein beetje aanbrengen op de huid en dan lichtjes inmasseren met de vingertoppen. De Webecos Antelea is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen met een geïrriteerde huid. Het kan als dag of nachtcrème gebruikt worden.

Ook te koop via:

Waarvoor kies je?

Hierboven is er informatie en uitleg geven over:

 1. RAU Couperose Serum – 50 ml – serum tegen couperose, rosacea en rode adertjes – kalmeert roodheid in het gezicht – hydrateert intensief
 2. Babor Doctor Babor Refine Cellular Couperose Serum
 3. Utsukusy Sarcodes Couperose creme – Sarcodes Couperose creme 50ml
 4. Antelea Couperose crème – Webecos

Welke couperose crème het best bij jou past is afhankelijke van jouw eigen huidtype en behoeften.

Indien je als vrouw met een normale of gevoelige, of onzuivere of gecombineerde huid opzoek bent naar een couperose crème, dan zijn RAU Serum en Sarcodes crème aan te bevelen. Als je als man of vrouw met een normale of droge of gevoelige huid opzoek bent naar een couperose crème, dan zijn Babor Serum en Sarcodes crème aan te bevelen. Voor een geïrriteerde huidtype bij zowel man als vrouw zijn Sarcodes crème en Antelea crème aan te bevelen.

Enkele tips voor mensen met couperose zijn: Vermijdt alles wat doorbloeding bevordert: sauna, uitgebreid zonnebaden, zonnebank, scherpe kruiden, overmatig koffiegebruik, alcohol, zeer warme dranken, stress, sterke temperatuurschommelingen en stomen. Gebruik geen huid afsluitende ingrediënten in uw cosmetica zoals minerale olie of siliconen.