Dagcreme

Opzoek naar de beste dagcreme? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op April 2020

#1 L’Oréal Men Expert Hydra 

Geeft een extra energie boost en zorgt voor een frisse blik, boost de vermoeide huid en 24 uur lang hydratatie.

#2 Biodermal Pure Balance dagcreme

 Is speciaal gemaakt voor volwassenen met een onzuivere huid, die tevens ook oneffenheden heeft

#3 Clinique Moisture   Surge dagcreme

De Clinique Moisture Surge trekt snel in de huid en voedt 24 uur lang vanwege de vetvrije en rijke gel crème.

We horen heel vaak om ons heen, of dat in persoonlijk verband of via socialmedia, dat het gebruik van een dagcrème eminent is voor het behoud van een mooie huid. De voordelen die een dagcrème biedt zijn: Een dagcrème bevordert de groei van nieuwe huidcellen. De dagcrème voegt vocht toe waardoor de balans in de huid weer wordt hersteld. Je kunt je huid beschermen door een crème met een Uv-filter te gebruiken. Wanneer een crème een Uv-filter heeft staat dit op de verpakking aangegeven.

Hieronder volgt uitleg over 5 dagcrèmes.

In het kort
 • Voor mannen
 • Hydraterend
 • Vitamine C

#1 L’Oréal Men Expert Hydra 

Deze dagcrème is zoals het aangeeft, bedoelt voor mannen. Mannen met een normale of droge huid type kunnen gebruik maken van L’Oréal Men Expert Hydra. Enkele voordelen van de L’Oréal Men Expert zijn, hydratatie, verzorging, frisheid en weg met vermoeide uitstraling. De crème zorgt ervoor dat de huid de hele dag energiek en fris oogt. Het zorgt ervoor de lijnen die door vermoeidheid ontstaan wegblijven van het gezicht.

Enkele nadelen van dit product zijn, het is niet alcohol en parfumvrij, het kan huidallergieen veroorzaken dus. Het heeft geen SPF, kan dus geen bescherming tegen zonnestralen bieden. Verder is het niet exfolierend, meestal zijn er 2 ingrediënten in cremes die een exfolierende werking bieden. Het zijn AHA (alphahydroxyzuur) of BHA (betahydroxyzuur),die middels de zuren ervoor zorgt dat dode huidcellen worden opgeruimd. Bij een huid aangetast door couperose is de vraag of je wel of niet een creme met zuren moet gebruiken. De huid is namelijk al heel erg gevoelig en geïrriteerd, maar het is zeker de moeite waard om een salicylzuur-exfoliant (BHA) te proberen om te zien of je huid positief reageert of niet. L’Oréal Men Expert is verder niet hypoallergeen, bevat geen natuurlijke ingrediënten en is niet verzorgend.

Ook te koop via:

In het kort
 • Unisex
 • PH-Neutraal
 • Hydraterend

#2 Biodermal Pure Balance Skin Purifying Dagcrème 

Biodermal Pure Balance is speciaal gemaakt voor volwassenen met een onzuivere huid, die tevens ook oneffenheden heeft. Je krijgt een zuivere en frisse huid door de goed werkende ingrediënten, deze ingrediënten zorgen voor hydratatie, betere vochtbalans en dat huid in balans komt en blijft.

Werking ervan is als volgt: Hyaluronzuur geeft intensieve hydratatie, verbetert de vochtbalans en elasticiteit van de huid. De ingredienten sarcosine en vitamine C zorgen respectievelijk voor een minder vette huid en minder fijne lijntjes (dit werkt veroudering van de huid tegen).

Enkele voordelen van Biodermal Pure Balance Skin Purifying Dagcrème zijn: het is unisex, het is dermatologisch getest, het is PH-neutraal, de PH-waarde van het product is zodanig samengesteld dat het de PH-waarde van ons huid niet aantast, het heeft hyaluronzuur (zie de functie van hyaluronzuur boven), werkt hydraterend. Verder is het olievrij, verkleind de poriën, werkt het verzorgend en verstevigend.

Naast al deze voordelen heeft het ook enkele tekortkomingen, zoals: het heeft geen SPF, kan geen bescherming bieden tegen zonnestralen, is niet alcohol en parfumvrij, heeft geen anti-rimpel werking, is niet exfolierend, is niet hypoallergeen, en bevat geen natuurlijke ingrediënten.

Gebruik: In de ochtend licht inmasseren op een goed gereinigde huid van gezicht en hals.

Ook te koop via:

In het kort
 • Vetvrij
 • Parfumvrij
 • Parabenen

#3 Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator 

De Clinique Moisture Surge trekt snel in de huid en voedt 24 uur lang vanwege de vetvrije en rijke gel crème. De huid wordt versterkt en vocht barrière wordt hersteld als je het regelmatig gebruikt. Het geeft je een huid dat gladder, elastischer en steviger is.

Enkele voordelen van dit product zijn: Vetvrije Gelcrème, hydratatie 24 uur lang, olievrij, 100% parfumvrij, getest op allergie, bevat geen parabenen, geschikt voor zeer droge tot gecombineerde droge huid.

Enkele nadelen zijn, het is niet alcoholvrij, dit kan huidallergieën veroorzaken, heeft geen anti-rimpel werking, anti-rimpel werking heeft als primaire functie om rimpels te voorkomen en bestrijden. Verder bevat geen SPF, jammer genoeg kan het dus geen bescherming tegen zonnestralen bieden. Het is niet exfolierend, verkleind de poriën niet, en is niet verzorgend en verstevigend.

Voor het beste resultaat kan je het ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen, vooral als je in een droog klimaat bent, vaak vliegt en in de airconditioning zit. Deze drie gevallen kunnen de huid droog maken, Clinique herstelt dit. Door het dagelijks te gebruiken zorg je ervoor dat de huid zich herstelt en versterkt om vocht vast te houden en schadelijke stoffen af te weren. Met het gebruik van Clinique blijft de huid 24 uren lang comfortabel. Het is een olievrije gel die de huid goed hydrateert.

Ook te koop via:

In het kort
 • Olievrij
 • Parfumvrij
 • Geen parabenen

#4 Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-replenishing Hydrato 

De Clinique 72 hour is een verbetering op de Moisture Surge. Het bevat nu Aloe-Vera die voor dubbel zoveel hydratatie zorgt. De vocht blijft in de huid en zorgt voor een stralende en frisse huid. Het bevat verder ook hyaluronzuur, dit trekt vocht aan uit de natuur en zorgt ervoor dat de huid constant gehydrateerd blijft. Ookal was je je gezicht, de werking blijft 72 uren lang.

Enkele voordelen van dit product zijn: het is een gelcrème, geeft een hydratatieboost, olievrij, 100% parfumvrij, biedt minder kans op huidallergieën dus. Het bevat geen parabenen, parabenen zijn bewaarstoffen en zorgen ervoor dat het product minder snel gecontamineerd wordt.

De nadelen die dit product heeft zijn: het is niet alcoholvrij, dit kan een probleem vormen, het kan namelijk huidallergieën veroorzaken. Dit product heeft verder geen anti-rimpel werking en SPF. SPF (zonbeschermingsfactor) is een relatieve maat voor hoe lang een crème je beschermt tegen ultraviolette (UV) B-stralen. De belangrijkste oorzaak van roodheid en zonnebrand, UVB-stralen, hebben de neiging de opperhuid, de buitenste lagen van de huid, te beschadigen, waar de meest voorkomende (en minst gevaarlijke) vormen van huidkanker voorkomen.

Noemenswaardige ingrediënten: Auto-aanvullende-technologie met cafeïne: ondersteunt het rehydratatie-systeem van de huid. Hyaluronzuurfragmenten en geactiveerd aloë-water: Geef de huid een boost met vocht. Super-aanhoudende Matrix van vochtdragers en polymeren: helpt waterverlies te verminderen en vocht vast te houden.

Gebruiksaanwijzing: Breng de gelcrème iedere ochtend na je dagelijkse reiniging.

Ook te koop via:

In het kort
 • Unisex
 • Voor gevoelige huid
 • Hydraterend

#5 Biodermal Crème bij puistjes en onzuiverheden 

De Biodermal is een verzorgingscreme voor mensen met puistjes, mee-eters en onzuiverheden. Het irriteert of droogt de huid niet uit. De milde formule van Biodermal Crème is gebaseerd op een gepatenteerde samenstelling van ingrediënten. Deze crème is de perfecte oplossing voor de gevoelige huid, het trekt snel in de huid en droogt de huid niet uit.

Enkele voordelen van Biodermal Crème zijn, het is unisex, is dermatologisch getest, dermatologisch testen betekent dat de fabrikant het product op vrijwilligers heeft getest. Dit product werkt hydraterend, crèmes met hydraterende werking bevatten meestal bevochtigingsmiddelen.

Enkele nadelen zijn, het is niet alcohol, heeft geen anti-rimpel werking, heeft geen SPF, is niet parfumvrij, is niet exfolierend, is niet hypoallergeen, bevat geen natuurlijke ingrediënten en verklein de poriën niet.

De Biodermal is een creme op basis van melkzuur en huideigen squalaan. Deze geven een uitstekende verzorging aan puistjes en mee-eters. De Ph-waarde van de huid wordt ook nog verlaagt door melkzuur, dit geeft een goede flora voor de huid. Verder bevat deze crème ook avacado-olie die een aangenaam gevoel geeft aan de huid en de huid niet vet maakt. Voor de beste resultaten kan het ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen op een schone huid, reinig het gezicht dus eerst goed.

Ook te koop via:

Tot slot

Zoals je nu kan zien, is maar 1 crème geschikt voor mannen. MAAR, om de juiste crème te kiezen is het belangrijk te weten welke huidtype je hebt. De Clinique Moisture Surge Intense is een crème voor alle huidtypes. Voor de normale huid is L’Oréal Men Expert Hydra de beste optie voor mannen en Clinique Moisture Surge 72-Hour de optie voor mannen en vrouwen . Voor een onzuivere huidtype zijn de producten van Biodermal het beste voor zowel mannen als vrouwen.

Let wel erop dat je goed nagaat wat allergieën veroorzaakt bij jou bij het kiezen van deze producten.

L’Oréal Men Expert Hydra, Biodermal Pure, Clinique Moisture Surge Intense, Clinique Moisture Surge 72-Hour en Biodermal Dagcrème zijn namelijk alle drie niet alcoholvrij. En alle vier producten hebben geen SPF-werking. Weeg de voor en nadelen dus goed op tegen elkaar.