Haargel

Opzoek naar de beste haargel? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op 20 April 2020

#1 L’Oréal Paris Elnett Satin Heat

De L’Oréal Paris Elnett is een product die dient als bescherming tegen styling tools zoals een tang of föhn.

#2 Kinky Curling Custard

De Kinky Curly is speciaal gemaakt om rek en versterking te bieden aan krullen, het biedt hydratatie en glans aan het haar.

#3 Bounce Curl Light Creme Gel

Bounce Curl is ontwikkeld voor vrouwen met kroes en krullend haar, deze gel zorgt voor optimale definiëring van de krullen. 

Haargel is gemaakt van water met soms alcohol erin, het wordt gebruikt als hulpmiddel voor het in model brengen van het haar. In Oud-Europa gebruikte men al haargel, de resten van de man van Clonyvan tonen dit. Het werd al door de Egyptenaren gebruikt in de oudheid, de analyse van mummies heeft dit aangetoond.

Hieronder geef ik uitleg over 4 haargels die tegenwoordig in zijn en veel gebruikt worden. Haargels zijn gemaakt om het haar een model te geven en in model te houden. Het is makkelijk uit te wassen met warm water

In het kort

 • Warmteapparaten tot 230°C
 • Bestrijdt vocht en pluizig haar
 • Voor warme luchtborstel of föhn

#1 L’Oréal Paris Elnett Satin Heat 

De L’Oréal Paris Elnett is een product die dient als bescherming tegen styling tools zoals een tang of föhn. Deze tools beschadigen het haar, hitte is nooit goed voor het haar. Het aanbrengen van de L’Oréal Paris Elnett biedt bescherming tegen deze beschadigingen. Het biedt bescherming tegen hitte tot 230°C. Verder gaat het ook pluizig haar tegen, en zorgt voor volume bij het gebruik van stylingtools. Het haar wordt voller en veerkrachtiger erdoor, je kan het resultaat tot drie dagen behouden.

Voor een makkelijke gebruik kan je eerst de trekker losmaken door op het knopje te drukken. Je kan het aanbrengen op je vochtige haar door het te spuiten. Hierna kan je aan de slag met je föhn of andere stylingtool. Als je maximale volume wil kan je de spray aanbrengen op de haaraanzet, hierna droog je richt je hoofd naar beneden en droog je je haar. Voorkom het spuiten van dit product in de ogen, indien dit gebeurt met je het gelijk uitspoelen. Het kan irritaties veroorzaken.

Vrouwen kunnen hun haar voor langere periode glad en glanzend houden door gebruik van de L’Oréal Paris Elnett. Het is een product voor alle haartypes en houdt het haar lang in model.

Ook te koop via:

In het kort
 • Is unisex
 • Heeft Agave nectar
 • Geeft een gelachtige textuur

#2 Kinky Curly Curling Custard

De Kinky Curly is speciaal gemaakt om rek en versterking te bieden aan krullen. Het biedt hydratatie en glans aan het haar, het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Je krullen worden zwaarder en worden bouncy, pluis en droogheid worden tegengegaan bij gebruik van de Kinky Curly. De Kinky Curly Custard is geschikt voor mannen en vrouwen.

Het is gemaakt middels een botanische formule die voeding en versterking biedt aan het haar. Agave nectar is een ingrediënt erin die vocht brengt aan het haar zonder het haar vettig te maken. Botanicals zijn kruiden en bloemen die gedroogd worden voor het gebruik. Het paardengras in de Kinky Curly biedt versterking aan het haar. Het kan drogen op het haar vanwege de antispetische formulering. De kamille zorgt voor kalmering van de hoofdhuid, dit is de perfecte oplossing bij jeukende of ontstoken hoofdhuid. De marshmallow zorgt voor verzorging van het haar, en biedt gladheid. De brandnetel voorkomt haaruitval en helpt ook om de hoofdhuid te kalmeren. De Aloe-vera zorgt voor vochtinbrenging, dit zorgt voor hydratatie. Pectine geeft een gelachtige textuur maar droogt helemaal niet.

Ook te koop via:

In het kort

 • is voor 80% gel
 • Maakt haar gewichtsloos voelen
 • Voor alle haar types

#3 Bounce Curl Light Creme Gel

Bounce Curl is ontwikkeld voor vrouwen met kroes en krullend haar, deze gel zorgt voor optimale definiëring van de krullen. 

De Bounce Curl is gemaakt van voedende ingrediënten die voor optimale definiëring van de krullen zorgen. Pluis wordt verminderd en je haar wordt gewichtloos, dit zorgt voor behoud van de vorm van je krullen. Het product is voor 80% een gel met 20% crème. De gezondheid van het haar wordt hersteld door Aloë die belangrijke vitaminen en mineralen bevat. Glans en haargroei worden bevorderd door zwarte zaadolie, dit is een olie die in de Oosterse wereld zijn origine vindt. Deze gel werkt bevorderend voor de hoofdhuid en kan door elke etniciteit gebruikt worden. 

Dit product kan het best op nat haar aangebracht worden, verdeel het evenredig over het haaroppervlak en laat je haar drogen met een föhn. Om pluizen te voorkomen kan je het haar het best scrunchen.  

Ook te koop via:

In het kort

 • Het is unisex
 • Is alcoholvrij
 • Bevat flexseed en tarwe protiene

#4 Aunt Jackies Curls & Coils  Flaxseed Elongating Curling Gel 

Aunt Jackies is ontwikkeld met het oogpunt op haargroei, veerkrachtige krullen en gezondheid van het haar. Zowel mannen als vrouwen kunne gebruik maken ervan voor hun haar. Het laat het haar niet stijf of stro-achtig voelen.  

Deze gel bevat geen alcohol, waardoor het haar niet uitgedroogd wordt. Er is gebruik gemaakt van tarwe proteïne bij de formulering, waardoor vocht in het haar gehouden wordt. Hierdoor deze gel de beste oplossing voor droog en beschadigt haar. Het geeft geen plakkerig haar en over langere periode van gebruik maakt het, het haar zacht. 

Flexseed is de remedie voor haargroei en kan bij regelmatige gebruik de gezondheid van het haar significant verbeteren. Het maakt het haar niet vettig en knapperig. 

Was je haar eerst en droog het en breng het aan, voor de beste resultaten kan je het op nat haar aanbrengen. Je kan het op natuurlijke wijzen laten drogen of een föhn gebruiken. Als je spiralen gebruikt, kan je het op elke haar sectie aanbrengen voor perfecte spiralen. Laat het zitten en haar de spiralen eruit, en daar heb je perfecte veerkrachtige krullen. 

Ook te koop via:

Kiezen van een product 

Na de informatie over alle 4 producten gelezen te hebben, is het tijd om een keuze te maken voor jezelf. Voor de vrouwen is L’Oréal aan te bevelen als je opzoek bent naar een spray die dezelfde werking biedt als een gel. Voor de vrouwen die echt een gel zoeken zijn Bounce Curl Light Creme Gel, Kinky Curly Curling Custard en Aunt Jackies Curls & Coils aan te bevelen. Let wel erop dat je nagaat voor welke haartype ze bedoeld zijn. 

Voor de mannen zijn Kinky Curly Curling Custard en Aunt Jackies Curls & Coils aan aanbeveler. Let echter wel erop dat de Kinky Curly Custard, eigenlijk meer voor krullend haar is bedoeld. De Aunt Jackies is voor alle haartypen geschikt.  

Wat je moet weten over haargel 

Dit product gebruik je om je haar te verstevigen. Als je last hebt van pluishaar moet je dit zeker gebruiken, want gel gaat pluizen tegen. Breng plaatselijk accenten aan. Vooral geschikt voor korte kapsels. Heb je lang haar? Kies dan het liefste niet voor gel. Het is een product op waterbasis waardoor gel uitdroogt en hard wordt zodra het water is verdampt. Hierdoor is het voor kort haar ideaal om een echte look mee te creëren. De textuur zorgt voor een lichte versteviging tot sterke fixatie met als resultaat een perfect gestylt en glanzend kapsel.