Haarmousse

Opzoek naar de beste haarmousse? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op April 2020

#1 REF Curl Power 244 

Curl Power werkt om de veerkracht te vergroten en het haar zachtjes te laten krullen en een volledige, statisch-vrije finish te creëren.

#2 Garnier Fructis Hydra Mousse

Garnier Fructis is gemaakt voor de perfecte krullen, het biedt vijf functies aan het haar. En biedt vierentwintig uren hold voor het model.

#3 Andrelon Big Volume Poeder

De Andrelon Poeder is ontwikkeld om een boost te geven aan je haar van de haaraanzet. Het zorgt voor een handige grip en textuur.

Haarmousse is speciaal ontwikkeld om je haar tijdens het stylen of opmaken extra volume en glans te geven. Het is een product voor zowel mannen als vrouwen. Je kan het best een kam of haarborstel gebruiken om haarmousse aan te brengen, spuit een beetje op je haarborstel of kam en borstel het door het haar. Altijd eerst de inhoud goed omschudden, anders krijg je een waterig substantie op je haarborstel of kam, wat niet de bedoeling is. Het fijnst is als het haar handdoek droog is. Om de gezondheid van je haar te behouden, is het heel belangrijk om de haarmousse steeds uit je haar te wassen.

Er zijn verschillende mousses op de markt, hieronder geef ik uitleg over 5.

In het kort
 • Krullend haar
 • Extra volume
 • Medium hold

#1 REF Curl Power 244 

Curl Power geeft meer veerkracht en beidt zachte krullen en een volledige, statisch-vrije finish. Curl Power kan worden gebruikt op nat of droog haar, voor krachtige resultaten en extra conditie. Deze krul bevorderend crème kan ook worden gebruikt om het haar te stylen en biedt grote sexy krullen. Het voorkomt statisch haar, het haar wordt statisch door de wrijving tussen negatief en positief geladen deeltjes. Hierdoor steken er puntjes haar uit je kapsel en lijkt het haar droog.

Dit product is vrij van sulfaten, sulfaten bestaan uit zouten of esters van zwavelzuur. Sulfaten geven het schuimeffect aan haar producten, het is op olie en waterbasis. De olie basis blijft hechten aan het haar en sluit vuil erin, de waterbasis zorgt ervoor dat alles uitgewassen wordt. De sulfaten kunnen huidirritaties veroorzaken

De Red Curl is ook vrij van siliconen, siliconen kun je zien als een soort vloeibaar rubber of plastic, ze leggen een laagje om je haar heen. Dit laagje is beschermend en waterafstotend. Niet wateroplosbare siliconen zijn schadelijk, omdat ze niet uit haar gewassen kunnen worden. Je hebt een echt diep reinigende shampoo nodig daarvoor. De opgebouwde silicone laag kan voor zware haren zorgen, ook kan het hoofdhuidproblemen als jeuk veroorzaken.

Gebruik: Breng een hoeveelheid in gelijke hoeveelheid aan op het gehele haar. Je kan dit zowel op nat als droog haar doen. Gebruik dan een hairtool om het haar in model te brengen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Voedend
 • Anti-pluis
 • 24u fixatie

#2 Garnier Fructis Hydra Krullen Styling Mousse

Garnier Fructis is gemaakt voor de perfecte krullen, het biedt vijf functies aan het haar. Het voedt, vermindert pluis, brengt flexibiliteit en glans en biedt vierentwintig uren hold voor het model. De mousse heeft level 4 hold en is gemaakt van bamboe extract. Garnier Fructis Mousse vijf functies, voeding van het haar, anti-pluis effect, levendig en flexibel haar, glanzend haar, tot 24u fixatie. Het is bestemd voor vrouwen met een normale haartype en alle haarkleuren.

Deze haarmousse biedt de perfecte oplossing voor hele mooie krullen, die veerkracht hebben. De micro fruitwas biedt bescherming aan het haar tijdens het modelleren met hairtools. De geavanceerde formule van deze haarmousse biedt de verzorging en veerkracht die je krullen nodig hebben. Het zorgt ervoor dat de natuurlijke look van je krullen behouden worden met meer veerkracht.

Ook te koop via:

In het kort
 • Voor fijn haar
 • Geeft volume
 • Strong hold

#3 Andrelon PINK Big Volume Poeder 

De Andrelon Poeder is ontwikkeld om een boost te geven aan je haar van de haaraanzet. Het zorgt voor een handige grip en textuur. Omdat het een poeder is glanst het niet, het biedt een matte eindresultaat. Het effect van deze poeder blijft lang op het haar. Bij het terugvallen van het haarmodel, kan je gewoon weer met je vinger erover heen om het in model te brengen en volume te creëren. De Andrelon poeder is eigenlijk ontwikkeld voor mensen met fijn haar, omdat volume krijgen in fijn haar zeer moeilijk gaat. Andrelon biedt de oplossing daarvoor, het geeft het juiste volume aan het haar. Hiermee kan je fijn haar er veel voller en mooier uitzien.

Voor het gebruik ervan kan je haar het best wassen en drogen, breng de poeder vervolgens aan op de plekken waar je volume wil. Met je vingers kan de poeder verspreiden en het haar omhoog duwen en stylen of in model brengen en vastzetten. Voor getoupeerde kapsels is deze poeder het wondermiddel, breng wat poeder aan op plaatsen waar je je haar vastzet of speldjes aanbrengt. Deze poeder zorgt door de grip die het haar nodig heeft om alles op zijn plek te houden.

Ook te koop via:

In het kort
 • Stevige fixatie
 • Extra volume
 • Beschermend

#4 NIVEA Extra Strong Haarmousse 

De Nivea Extra Strong is gemaakt met het oog op extra sterke grip en extra volume. Er is gebruik gemaakt van macademia olie die het haar mooi en gezond maakt. Het biedt ook bescherming tegen beschadigingen van styling tools. Deze mousse is zodanig ontworpen dat het haar niet uitdroogt. Panthenol en vitamine B3 zorgen voor bescherming en verzorging van het haar.

De Extra Strong kan het best gebruikt worden door het goed om te schudden en in gelijke mate aan te brengen op het haar. Kam of borstel het door het haar en breng in model.

Vanwege de aanwezigheid van licht ontvlambare aerosol in het product kan de houder openbarsten bij verhitting. Het best is om het ver te houden van warmte, hitte, open vuur en ontstekingsbronnen. Tijdens het gebruik van het product absoluut niet roken en na gebruik de houden niet doorboren.

Ook te koop via:

In het kort
 • Veerkrachtig
 • Geeft glans
 • Minder pluis

#5 John Frieda Frizz Ease Curl Reviver Haarmousse 

Voor veerkrachtige en krullen en feilloze lokken is John Frieda de beste oplossing. John Frieda is speciaal ontwikkeld om pluizig haar te voorkomen en meer glans te geven aan het haar. Het is gemaakt met panthenol en pluis verminderende ingrediënten. Hierdoor wordt de elasticiteit van het haar herstelt, dit geeft veerkrachtige krullen.

Schud de inhoud voor het gebruik goed om. Draai het blik ondersteboven en giet het in de handpalm. Breng het gelijkmatig aan op vochtig haar met de vingertoppen. Was het product niet uit, laat het haar samen met de haarmousse drogen of gebruik een föhn. Als je het nodig vindt kan je het haar weer vochtig maken om aan te voelen of er voldoende mousse is aangebracht. Breng meer van deze krullende haarmousse alleen aan indien nodig op basis van gevoel. Zodra het haar droogt, moet het haar weer een nieuwe vorm krijgen. Het wordt aanbevolen om deze mousse te gebruiken op vochtig haar voor het beste resultaat. Door vochtig haar kan de mousse zich gemakkelijk verspreiden en een betere, gelijkmatigere dekking creëren. Mousse kan worden gebruikt op droog haar als het haar wordt terug gekamd om gladde look te creëren.

Ook te koop via:

Welke te gebruiken

Na de uitleg en informatie over alle vijf producten, rest nu de vraag welke u moet gebruiken. Voor de mannen is de REF Curl Power en Andrelon PINK Big Volume Poeder aan te bevelen, let echter wel op de haartype.

Voor de vrouwen zijn alle vijf producten aan te bevelen. Gaat u wel na wat voor haar type je hebt. Verder is het ook aan te raden om allergieën na te gaan, de REF Curl Power en is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Indien je voorkeur uitgaat naar een mousse dat zowel op nat als droog haar gebruikt kan worden, dan zijn de REF Curl Powder en John Frieda een aanrader. Indien je opzoek bent naar een mousse dat langer dan een doorsnee evenement aanhoudt, dan is Garnier Fructis aan te bevelen. Het houdt het haar meer dan 24 uren in model.

Andrelon PINK Big Volume Poeder is de haarmousse voor getoupeerde kapsels. Indien je een mousse prefereert die je haar niet vet maakt dan is de NIVEA Extra aan te raden.