Selecteer een pagina

Haarverf

Opzoek naar de beste haarverf? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op April 2020

#1 Carnaval/ Kinderfeestje Haarkrijt

Dit product valt onder de categorie tijdelijke haarverf voor volwassen en kinderen.

#2 OLAPLEX Stylist kit- Haarverf

Olaplex Salon Intro Kit is de ideale behandeling voor beschadigd haar voor vrouwen.

#3 L’Oréal Paris Colorista

Colorista geeft vrouwen de flexibiliteit om hun haar voor langere periode een kleur te geven.

Sinds vòòr de middeleeuwen worden er producten gebruikt door de mens om hun haar een kleur te geven. In Oud-India bijvoorbeeld werden de bladeren van de hennaplant gebruikt om de haar een kleur te geven. In Oud-Egypte werden henna, indigo, rode oker en zelfs prei voor de kleuring van het haar gebruikt. Ook van de Romeinen is bekend dat ze aan het kleuren van hun haar deden.

Maar als wij kijken naar de tegenwoordige trend is haarverf nog steeds heel erg populair of zelfs populairder dan toen. Zowel mannen als vrouwen gebruiken het om grijs haar te bedekken, om de natuurlijke haarkleur te veranderen, of om de natuurlijke haarkleur te herstellen nadat het haar ontkleurt of (eventueel door de zon) gebleekt is geweest.

Op de markt worden er tal van merken en soorten aan haarverf aangeboden, hieronder heb ik een selectie gemaakt van de top 5.

In het kort
 • Vele kleuren
 • Snel aanbrengen
 • Snel eruit

#1 Kinderfeestje/ festival/ carnaval haarkrijt 

Dit product valt onder de categorie tijdelijke haarverf voor volwassen en kinderen. Bij een kinderfeestje, festival of carnaval, is dit product de beste optie voor uw kind en u. Het snel aan te brengen en weer snel eraf te halen.

Dit product heeft de volgende voordelen: het is te verkrijgen in verschillende kleuren, is snel aan te brengen en weer snel eraf te halen.

Enkele nadelen van dit product zijn echter, dat het niet waterbestendig is. Heeft u gepland om waterspelletjes te doen tijdens uw feestje, dan is dit product niet handig. Voor het aanbrengen moet het haar wel een beetje nat gemaakt worden en voor het eruit halen moet het eruit gespoeld worden met water. Dus als u in mind had de kleur af te vegen, dan zal dat niet werken. Verder zijn de lichtere kleuren moeilijk te zien.

Kortom is de haarkrijt een leuk idee om de kinderen tijdens een kinderfeestje bezig te houden. Alle kinderen zijn binnen een mum van tijd van haarkleur verandert en lijken op een Diva en zijn ready om mee te doen aan de modeshow. Of je kan het gewoon aanbrengen voor je kinderen, als bijhorende kostuum opfleurtje voor het carnaval of een festival.

Ook te koop via:

In het kort
 • Herstelt
 • Verstevigd
 • Beschermd

#2 OLAPLEX Traveling Stylist Kit Haarverf  

Olaplex Salon Intro Kit is de ideale behandeling voor beschadigd haar voor vrouwen. Het blonderen, kleuren en behandelingen met haar tools zoals stijlen met een stijltang en föhnen zorgen voor flink wat schade aan de haar. De structuur van het haar wordt verbroken tijdens deze behandelingen en dit zorgt voor.

Met Olaplex worden de gebroken zwavelbruggen in het haar opgezocht en permanent herstelt naar een perfecte staat. Olaplex Salon Intro Kit biedt de volgende voordelen voor het haar: Met de Olaplex worden de verbindingen in het haar herstelt, de verbindingen geven stevigheid aan het haar. Bij beschadigingen in de verbindingen wordt het haar zwak. Olaplex werkt in 3 stappen om het haar te herstellen, verstevigen, glans te geven en gezonder te maken. Stoppen met Olaplex zorgt niet voor terugkerende beschadigingen, door Olaplex wordt het haar voor langere periode herstelt.

Gebruik van de Olaplex Salon Intro Kit, de Olaplex Bond Multiplier wordt als eerst gebruikt voor kleur, permanenten, blonderen of de herstellende functie. Hierna wordt de Olaplex Bond Perfector gebruikt, na het uitspoelen van de Bond Multiplier wordt dit aangebracht op het haar.

Een nadeel van de Olaplex is dat het alleen voor professioneel gebruik is bedoeld. Verder is het bedoeld voor beschadigt haar.

Ook te koop via:

In het kort
 • Wash-out
 • 5-10 wasbeurten
 • Vele kleuren

#3 L’Oréal Paris Colorista Washout Haarverf 

Colorista biedt de mogelijkheid aan vrouwen om hun haar te kleuren voor een korte periode. Het heeft lichte pasteltinten tot felle kleuren. Met Colorista is het makkelijk om verschillende kleur effecten te creëren voor het haar.

Je kan op verschillende manieren en met verschillende combinatie van kleuren een eigen look creëren. . De kleur blijft gedurende 5-10 wasbeurten, het vervaagt wasbeurt na wasbeurt. Een nadeel van deze haarkleur is, dat het niet zichtbaar is op donker haar. Gebruik eerste de Colorista Effects als je pastelkleuren wil gebruiken op donker haar. De Colorista Effects zorgt voor een verhelderend effect. Een ander nadeel is dat bij blond haar intensere kleuren langer in het haar blijven. Dit kan ervoor zorgen dat het eindresultaat er anders uitziet dan de kleuren op de verpakking. Wees daarom voorzichtg met: Burgundy, Red, Turquoise en Denim. Je kan een groene haarkleur krijgen bij gebruik van Turquoise of denim, als je haar heel erg beschadigd, gebleekt of poreus is.

Dit product kan je het best als volgt gebruiken: door het op schoon (alleen met shampoo gewassen) en droog haar aan te brengen krijg je het beste effect. De kleur resultaat wordt ook beïnvloedt door conditioner en van tevoren gebruikte stylingsproducten.

Ook te koop via:

In het kort
 • Werkt binnen 5 min
 • Eenvoudig in gebruik
 • Verzorgd en verzacht

#4 Just For Men Snor & Baard Verf 

Just for Men brengt de natuurlijke kleur van de snor en baard haren terug, het komt met een applicator waarmee het makkelijk aan te brengen is. De grijze kleur in je baard of snor verdwijnt binnen 5 minuten en je snor en baard worden voller.

De voordelen van Just For Men Snor en Baard Donkerbruin: het grijs verdwijnt binnen 5 minuten, het versterkt de natuurlijke kleur in snor- en baardharen, het brengt evenwicht en volheid. De applicator zorgt voor een feilloze applicatie. De formule dringt diep door in harde, moeilijk te kleuren gezichtsbeharing. Deze gelachtige haarverf heeft een verzorgende en verstevigende functie.

Je kan dit product het best gebruiken door de juiste kleur te kiezen die bij jou past. Het komt samen met een kleurbasis, natuurlijke kleurontwikkelaar, mixplankje, applicator, handschoenen en gebruiksaanwijzing. Doe na de aanschaf altijd eerst een allergie test. Ook als u het product al eerder heeft gebruikt, dit product bevat namelijk ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Wanneer moet je dit product niet gebruiken?
Gebruik dit product niet als je uitslag hebt in het gezicht of als je een gevoelige, geïrriteerde of beschadigde hoofdhuid heeft. Als je al eerder een reactie hebt gehad met dit product, dan is het niet aan te bevelen. Als je in het verleden ooit een reactie op een “zwarte henna” tatoeage hebt gehad.

Ook te koop via:

In het kort
 • Makkelijk in gebruik
 • Handige applicatie
 • Voor 1 wasbeurt

#5 SYOSS 2303232

De Syoss verbergt uitgroei in geverfd haar, het verbergt ook grijze haren, dit product is speciaal ontwikkeld vrouwen. De Syoss werkt als een snelle en makkelijke camouflage voor grijze haren en haar uitgroei. De applicator is gemaakt met het oog op precisie en makkelijkheid. De sneldrogende en goed dekkende formule zorgt voor een natuurlijk resultaat en is regen en zweet afstotend. De kleur is uit te wassen bij de eerstvolgende wasbeurt.

1 van de voordelen van dit product is, dat je het thuis zelf kunt gebruiken. Dit product is speciaal ontwikkeld met het oog op zelf gebruik en gemak, met dit product is niet nodig om naar de kapper te gaan voor een quick fix. Je kan dat zelf bewerkstelligen.

De Syoss is het best aan te brengen door het haar te scheiden en met de applicator beetjes bij beetjes aan te brengen. Dit geeft een natuurlijk look, nadat de mascara droog is kan je het beste door je haar kammen om het evenredig te verspreiden.

De SYOSS is een product speciaal ontwikkeld voor vrouwen, het kan zelf gebruikt worden. Vanwege de Mascara uitvoering is het heel makkelijke te gebruiken bij de eerste grijze lokken. Net zoals bij mascara, zou ik aanbevelen om het buisje in een beetje warm tot lauw water te zetten als het droog aanvoelt. Verder is het handig om overal mee te nemen in uw handtas en de makkelijke applicatie geeft u de mogelijkheid om het overal te gebruiken voor het bij werken, bijvoorbeeld in de auto, in de restroom.

Ook te koop via:

Welke te gebruiken 

Na de uitleg en informatie over alle vijf producten, rest nu de vraag welke u moet gebruiken. Voor de mannen is de Just For Men Snor & Baard Verf de enige optie, let echter wel op de instructies over bijwerkingen. Bij uitslag en irritatie in de testfase, dit product absoluut niet gebruiken.  

Voor de vrouwen zijn er 3 opties om uit te kiezen namelijk, OLAPLEX, L’Oréal Paris Colorista Washout en de SYOSS 2303232. Let wel erop dat de OLAPLEX een middel dat u het best door een proffesional kunt laten aanbrengen, het is bedoeld voor beschadigde haren. Voor de vrouwen die een kleur willen voor eenmalig gebruik is de SYOSS een goede optie. Deze wast zich uit het haar bij de eerstvolgende wasbeurt na gebruik. Voor de fashionista is de L’Oréal Colorista de beste optie, het biedt verschillende funky kleuren aan die makkelijk aan te brengen zijn en zeker tot 5 tot 10 wasbeurten meegaan. Lees wel de instructies voor donker haar, indien je donker haar hebt. 

Voor de ouders die een kinderfeestje op komst hebben of hun kind moeten voorbereiden voor het carnaval of een festival is Haarkrijt de beste oplossing. Het is makkelijk aan te brengen en kan na het evenement uitgewassen worden.