Nachtcreme

Opzoek naar de beste nachtcreme? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op 21 April 2020

#1 Biodermal nachtcreme

Deze nachtcrème heeft een zuiverende, exfoliërende, verfijnende en hydraterende werking op de huid. 

#2 Garnier SkinActive nachtcreme

Deze gel-crème bevat granaatappel extract, dit is een antioxidant met een hydraterend serum.

#3 L’Oréal Paris nachtcreme

Dit product biedt de volgende opties aan, het werkt hydraterend, voedend, heeft een anti-rimpel werking.

Een crème is een verzorgingsproduct voor de huid, het wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Een nachtcrème wordt gebruikt voor het herstel van de gezichtshuid, ‘s nachts worden de huidcellen vernieuwd. Het aanbrengen van een nachtcrème dient als voeding voor de cellen voor het herstel. Tijdens het slapen, rusten de huidcellen uit en herstellen deze zich. Een nachtcrème heeft een voedende functie, het bezit ook andere eigenschappen die de verzorging van de huid bevorderen. De behoefte van onze huid verschilt overdag met ‘s nachts. Vandaar dat er een dagcrème en een nachtcrème is ontworpen door cosmeticabedrijven.

Een nachtcrème werkt als volgt:

Regenererende functie, het bevordert de cel productie. Na de hele dag aan de gang geweest te zijn, gaat de huid ‘s avonds in rust stand. Dode cellen worden verwijderd en vernieuwd. Een nachtcrème helpt met zijn voedende eigenschappen een handje mee in dit proces.

Herstellende functie, met zijn hydraterende eigenschappen helpt de crème om de effecten van verschillende schadelijke factoren aan te pakken. Denk hierbij aan Uv-stralingen.

Antirimpel functie, gebruik van een nachtcrème stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid soepeler en blijven rimpels langer weg.

In het kort
 • Verfijnt
 • Zuivert
 • Hydrateert

#1 Biodermal Pure Balance

Ontworpen en op de markt gebracht door Biodermal, heeft deze nachtcrème een zuiverende, exfoliërende, verfijnende en hydraterende werking.

Enkele voordelen van dit product zijn: het is alcoholvrij, het heeft anti-rimpel eigenschappen, het is dermatologisch getest, het is unisex, voedend, hydraterend, alleen natuurlijke ingrediënten, dermatologisch getest, verstevigend, en het bevat hyaloronzuur. Er worden tal van ingrediënten gebruikt in crèmes, bepaalde van ze hebben niet echt een functie voor de huid zelf. Maar zijn een bindingsmiddel of verdikkingsmiddel.

Maar er zijn er 2 die wel noemenswaardig is en voorkomen moet worden, namelijk alcohol en parfum. Parfum is nummer 1 allergeen en bovendien kunnen er vervelende stoffen als phatalaten aan je parfum mix toegevoegd zijn. Naast parfum heb je de ingrediënt alcohol. Wat je wel moet weten is dat niet alle soorten alcohol namelijk slecht zijn.

Deze crème is geschikt voor mensen die, een verbeterde huidtextuur willen, een gladde en zachte huid willen en oneffenheden en onzuiverheden van hun huid willen tegengaan. Verder dient deze crème ook als acneverzorging. De Biodermal Pure Balance Skin Refining Balsem Nachtcrème is unisex, het is ontworpen voor zowel de mannelijke als vrouwelijke huid. Verder is dit product dermatologisch getest, alcoholvrij en heeft het een antirimpel functie.

Houdt u wel rekening ermee dat dit product niet geschikt is voor elke huidtype, het is slechts bedoelt voor een normale huidtype of combinatie huidtypen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Hydrateert
 • Verfijnt
 • Unisex

# 2 Garnier SkinActive Hydra Bomb Nachtcrème

De Hydra Bomb nachtverzorging is een crème die hydrateert en de huid helpt te herstellen gedurende de nacht. Deze gel-crème bevat granaatappel extract, dit is een antioxidant met een hydraterend serum.

Deze crème biedt de volgende voordelen bij optimaal gebruik: onmiddellijke hydratatie tot tweeënzeventig uren, het geeft een gladdere en frissere huid, zorgt voor zichtbare vermindering van fijne lijntjes, de huid wordt zichtbaar jonger en de huidkwaliteit verbetert. Tot slot is deze crème bedoelt voor iedere huidtype, in tegenstelling tot de Biodermal Pure Balance Skin Refining Balsem Nachtcrème die bedoeld is voor de normale of combinatie huidtype.

Enkele nadelen van dit product zijn, het is alleen bedoelt voor vrouwen, hier is de Biodermal Pure Balance Skin Refining Balsem Nachtcrème wel een uitblinker. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De Hydra Bomb is verder niet-exfoliërend, is geschikt voor 30+ vrouwen, is niet alcohol en parfumvrij denk maar aan de huidallergieën die deze 2 ingrediënten kunnen veroorzaken. Het is niet hypoallergeen: hypoallergeen betekent letterlijk een verminderde kans op allergieën. De ingrediënten in een product aangeduid als hypoallergeen, zijn zodanig samengesteld dat het zo min mogelijk allergische reacties gaat veroorzaken.

Deze crème is geschikt voor vrouwen met alle huidtypen, normale huid, droge huid, gevoelige huid, rijpe huid, vette huid, onzuivere huid, gecombineerde huid. Verder behandelt het ook een geïrriteerde huid of een rode huid. Het is dermatologisch getest en heeft een anti-rimpel behandeling

Voor het gebruik van de Garnier SkinActive Hydra Bomb kan je het best de huid ‘s avonds reinigen, hierna kan je één of twee nootjes crème aanbrengen op je huid en inmasseren. Vermijd hierbij de oogcontouren.

De opties die Garnier SkinActive Hydra Bomb aanbiedt zijn: anti-rimpel, voedend, hydraterend, alleen natuurlijke ingrediënten, dermatologisch getest, verstevigend en poriën verkleinend.

Ook te koop via:

In het kort
 • Hydraterend
 • Voedend
 • Anti-rimpel

#3 L’Oréal Paris Triple Active

Dit product biedt de volgende opties aan, het werkt hydraterend, voedend, heeft een anti-rimpel werking en is dermatologisch getest. Verder is dit product geschikt voor vrouwen met een doffe huid of een grauwe huid.

Los van de vele positieve werkingen van dit product, heeft het toch nog enkele minpunten. Het is namelijk niet alcoholvrij, niet parfumvrij. Deze 2 ingrediënten kunnen huidallergieën veroorzaken. De Triple Active is niet exfoliërend. Als men leest “exfoliëren” denkt men vaak aan scrubben van de huid. Maar exfoliëren met een zuur werkt anders. De dode huidcellen worden nu namelijk niet van de huid afgeslepen met scrubkorrels, maar het zuur zorgt van binnenuit ervoor dat de dode cellen gemakkelijker loslaten. De huidbarrière wordt daarbij niet beschadigd.

Verder is het product niet hypoallergeen en bevat geen natuurlijke ingrediënten. Onder natuurlijke ingrediënten verstaan wij alleen producten die echt 100% natuurlijk zijn. Producten zonder schadelijke toevoegingen, producten die geproduceerd met het milieuaspect in gedachten en natuurlijk dierproefvrij. Verder kan de Triple Active in tegenstelling tot de Garnier SkinActive Hydra Bomb alleen gebruikt worden voor een normale huidtype. De Garnier SkinActive Hydra Bomb kan alleen gebruikt worden voor een normale of combinatie huidtype.

Dit product is dermatologisch getest en bedoelt voor vrouwen met alle typen huid. Na het aanbrengen is de huid gevoed, gehydrateerd en soepel.

Ook te koop via:

In het kort
 • Exfolierend
 • Absorberend
 • Anti-rimpel

#4 Olaz Total Effects – 7in1  

Olaz Total Effects 7in1 gaat de zeven symptomen van ouderdom tegen, het geeft een prachtige, stralende huid.  Dit product heeft de volgende voordelen: vermindert de zichtbare rimpels, hydrateert, egaliseert de huidskleur, je krijgt kleiner uitziende poriën, egaliseert de huidstructuur, laat de huid stralen en herstelt de stevigheid van de huid. 

Enkele nadelen van het product zijn: het is niet alcohol en parfumvrij, denk maar aan de huidallergieën die dit kan veroorzaken. Het is niet dermatologisch getest, dermatologisch testen betekent dat de fabrikant het product op vrijwilligers heeft getest. Het kan worden uitgevoerd door een dermatoloog. Deze testen laten de fabrikant weten in hoeverre het product huidreacties oproept. De test geeft ook aan door welke huidtypen het product wordt verdragen. 

Olaz is niet PH-Neutraal, PH-waarde van de huid geeft de zuurgraad van de vetlaag van onze huid aan. Deze zuurgraad voorkomt dat bacteriën onze huid binnendringen. PH-Neutraal betekent dat de zuurgraad van het product gelijkgesteld is aan de zuurgraad van onze huid, hierdoor tast het product de beschermende laag niet aan. Het is niet hypoallergeen, bevat geen natuurlijke ingrediënten 

Dit product is geschikt voor vrouwen met een normale huid type het biedt een anti-rimpel werking, is voedend, hydraterend, verstevigend, en poriën verkleinend. 

Waar vrouwen wel rekening mee moeten houden dat dit product niet pH-neutraal en hypoallergeen is.  

Ook te koop via:

Welke is nou de beste nachtcrème voor jou?

Dit hangt af van je huidtype en je behoeften. Zoals aan het begin aangegeven heeft een nachtcrème verschillende functies. Hieronder een tabel met de informatie van alle 4 producten op een rij. Indien je als man opzoek bent naar een nachtcrème is Biodermal Pure Balance Skin Refining Balsem aan te raden, mits je een andere type huid hebt dan normaal of combinatie type. Voor de vrouwen is het eerst belangrijk na te gaan welke huid type ze hebben. De vrouwen met een normale huidtype kunnen de Biodermal Pure Balance Skin Refining Balsem of Olaz Total Effects – 7in1 uitproberen. Voor de vrouwen met een combinatie huid type is Biodermal Pure Balance Skin Refining Balsem aan te raden. Indien je als vrouw niet weet wat je huidtype is, dan is Garnier SkinActive Hydra Bomb en L’Oréal Paris Triple Active aan te raden. 

Weten waard

Let wel erop dat je goed nagaat wat allergieën veroorzaakt bij jou bij het kiezen van deze producten. Garnier SkinActive Hydra Bomb , L’Oréal Paris Triple Active , Olaz Total Effects – 7in1 zijn namelijk alle drie niet alcoholvrij. En alle vier producten zijn niet parfumvrij en niet hypoallergeen. Weeg de voor en nadelen dus goed op tegen elkaar.