Selecteer een pagina

Rosacea creme

Opzoek naar de beste rosacea creme? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op 22 April 2020

#1 Rosacea Acne Crème DemoDerm

Internationaal is DemoDerm bekend als ZZ Cream, een product ontwikkeld op basis van het recept van de Chinese professor Zhao ZhongZhou.

#1 Clarol Silver Serum Skin Flora Rebalancing

Silver Serum heeft de ingrediënt MicroSilver, die helpt om een balans te brengen in huidbacterien.

#1 AVA Cosmetics Rosacea Face Serum  

De AVA Face Serum is een natuurlijk regenererend serum voor zichtbare roodheidsvermindering binnen 24 uur na toepassing.

Wat de exacte oorzaak van rosacea is, is tot nu toe niet bekend. De klachten bij rosacea kunnen zijn:

 • Opeens een rood gezicht, blozen
 • Steeds een rood gezicht
 • Je ziet vaak kleine bloedvaatjes (dit heet couperose)
 • Bultjes en puistjes

Het kan in de genen zitten, want mensen met Rosacea in de familie hebben meer kans erop. Zonlicht, bepaalde medicijnen, zoals hormonen (corticosteroïden), sterke pijnstillers, medicijnen tegen hoge bloeddruk (ACE-remmers, calciumantagonisten) en hartmedicijnen (nitraten), kunnen de klachten verergeren, hiernaast kunnen alcohol en warmte de klachten ook verergeren.

Enkele voordelen die het gebruik van een rosacea crème biedt: Roodheid, puistjes en bultjes, een rosacea crème is een crème die de roodheid, puistjes en bultjes ietwat doet verminderen. Zonnebescherming: een crème met SPF helpt tegen de zon. Hitte van de zon is namelijk 1 factor die rosacea verergerd. In deze koopgids geef ik informatie over 5 producten.

In het kort
 • Unisex
 • Dag en nachtcreme
 • Olie en alcoholvrij

#1 DemoDerm

De Demoderm is van orgine een chinees product, om zijn intrede op de Europese markt te doen is er wel voldaan aan alle normen en eisen die gestelt worden aan producten voor de Europese markt. De hoofd ingredienten zijn van Chinese origine; de toevoegingen zijn aangepast, uitvoerig getest en goedgekeurd. DemoDerm heeft geen giftige stoffen, hormonen of antibiotica.

Enkele voordelen van DemoDerm: Het is unisex, kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden. Het is zowel overdag als ‘s nachts te gebruiken, is olie en alcoholvrij en dermatologisch getest. Enkele nadelen van het product: Heeft geen SPF, dit kan een probleem zijn sinds een rosacea huid niet tegen zonnestralen kan.

Breng de DermoDerm crème 2x per dag aan op je huid, dit kan het best doen voor dat je gaat slapen. Vooral ’s nachts zijn de mijten die voor rosasea zorgen actief. Gebruik ‘s avonds is hierdoor de belangrijkste van de twee dagelijkse behandelingen. Dit is ook aan te bevelen als je niet teveel last hebt van puistjes.

Voor het aanbrengen van de DermoDerm kan je je huid het best wassen met lauwwarm water en reinigen zoals je gewend bent. Gebruik eerst een mosturizer bij een droge huid. Neem vervolgens een klein puntje DermoDerm uit het potje, met de meegeleverde spatel. Druk de cream zachtjes op het gezicht en smeer het uit totdat de witte waas verdwenen is.

Waarmee u wel rekening dient te houden bij het gebruik van de DermoDerm, is dat in het begin de symptomen van de Rosacea kunnen verergeren. De eerste dagen kan het branderig gevoel erger worden. U moet de crème echter door blijven gebruiken, over twee weken moet het ergste over zijn.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bevat parabenen
 • Alcoholvrij
 • Hypoallergeen

#2 Clarol Silver Serum  

Silver Serum heeft de ingrediënt MicroSilver, die helpt om een balans te brengen in huidbacterien. Door de juiste balans te houden van de goede huidbacteriën helpt Silver Serum bij het verminderen van infecties en ontstekingen van huidaandoeningen zoals acne, rosacea, eczeem en psoriasis. 

Enkele voordelen van Silver Serum: Het richt zich op slechte huid bacteriën en laat goeie huid bacteriën intact, het bevat geen parabenen. Parabenen zijn bewaarstoffen en zorgen ervoor dat het product minder snel gecontamineerd wordt, als ze voorkomen in cosmetica kunnen ze de huid indringen. Er is bewijs dat het in weefsels bij de mens kan voorkomen.  

De Clarol Serum is verder alcohol en parfumvrij, dit vermindert de kans op huidallergieën. Het product is ook hypoallergeen, hypoallergeen betekent letterlijk een verminderde kans op allergieën. De ingrediënten in een product aangeduid als hypoallergeen, zijn zodanig samengesteld dat het zo min mogelijk allergische reacties gaat veroorzaken. 

Enkele nadelen van Silver Serum: Bevat geen SPF, het biedt geen bescherming tegen zonnestralen. Verder bevat het geen natuurlijke ingrediënten. Het is alcoholvrij, parfumvrij, dermatologisch getest, en hypoallergeen. Het bevat geen parabenen, parfum, MI en SLS en is 100% vegan. De beste manier om dit aan te brengen, is eerst het gezicht goed reinigen. Daarna aanbrengen op het hele gezicht en zachtjes inmasseren.  

Ook te koop via:

In het kort
 • PH-Neutraal
 • Unisex
 • Bevat Aloe-Vera extract

#3 AVA Cosmetics Face Serum

De AVA Face Serum is een serum die roodheid verminderen binnen 24 uur. Het is een serum in het bijzonder ontwikkeld voor de huid met Rosacea.

Enkele voordelen van de AVA Face Serum zijn: Is unisex, is geschikt voor onzuivere huid, normale huid, gevoelige huid en gecombineerde huid, is dermatologisch getest, is PH-Neutraal. Het serum bevat hesperidin dit is ingredient die de haarvaten beschermd tegen ontstekingen. Centella Asiatica, Beta Glucan en Aloë Vera-extract bevatten veel anti-rosacea eigenschappen en worden ook als ingrediënten gebruikt.

Enkele nadelen van de AVA Face Serum zijn: Het is niet alcohol en parfumvrij, heeft geen SPF, is niet hydraterend en verzorgend, is niet hypoallergeen en bevat geen natuurlijke ingrediënten, behoort tot de categorie Serums en geen crème (olie substantie).

Hoe te gebruiken: Breng het AVA Face serum elke ochtend aan op een grondig gereinigd gezicht. Laat het absorberen. Je kan bij een rosacea huid dit serum ook als make-up primer gebruiken.

Kortom is de AVA Face Serum is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen met een normale huid, gevoelige huid, onzuivere huid en gecombineerde huid.

Ook te koop via:

In het kort
 • Unisex
 • Alcoholvrij
 • Hypoallergeen

#4 Gladskin Rosacea Cream

Gladskin is speciaal gemaakt voor mensen met rosacea, die een droge en gevoelige huid hebben. Ons huid huisvest zowel goede als slechte bacteriën, waaronder de S. aureus bacterie. Gladskin Rosacea bevat het actieve bestanddeel Staphefekt. Hiermee wordt alleen de slechte S. aureus bacterie aangepakt en de goede bacteriën op de huid blijven intact. Door de Staphefekt kunnen ook ontstekingen worden voorkomen.

Enkele andere voordelen van de Gladskin zijn: Is unisex, kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden. Het is alcohol en parfumvrij, heeft minder kan op huidallergieën. Het is dermatologisch getest en is hypoallergeen. Hypoallergeen betekent letterlijk een verminderde kans op allergieën. De ingrediënten in een product aangeduid als hypoallergeen, zijn zodanig samengesteld dat het zo min mogelijk allergische reacties gaat veroorzaken

Enkele nadelen van Gladskin Cream zijn: Heeft geen SPF, is niet hydraterend en verzorgend. De Gladskin is verder alleen voor de gevoelige huid en moet in de koelkast na openen.

De Gladskin is het best driemaaldags te gebruiken op een gereinigd gezicht. Breng het aan op het gezicht en laat het 5 tot 10 minuten inwerking, hierna kan je andere producten gebruiken. Gladskin Cream is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. De producten bevatten geen parfum, parabenen of agressieve conserveringsmiddelen om irritatie van de huid te voorkomen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Unisex
 • Alle huidtypen
 • Hydraterend

#5 AVA Cosmetics Advanced restoring cream

De AVA Advanced is een nachtcrème met herstellende functies die op een natuurlijke manier plaatsvinden, het vermindert roodheid binnen 24 uur. Het is een uitzonderlijk effectieve nachtcrème die de huid actief herstelt tijdens je slaap. De nachtcrème heeft een speciaal ingrediënt genaamd Hesperidine. Met zijn eigenschappen maakt de zichtbaarheid van haarvaten en symptomen van rosacea minder. De bloedvaten in de huid worden versterkt, de bloedcirculatie wordt verbetert, ontstekingen en oxidatie worden voorkomen.

Enkele voordelen van deze crème zijn: het is unisex, kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden, is voor alle huidtypen bedoeld. Verder is het hydraterend, verstevigend en verzorgend en het bevat natuurlijke ingrediënten.

Enkele nadelen van het product zijn: Het is niet alcohol en parfumvrij, het kan dus huidallergieën veroorzaken. Het is niet dermatologisch getest en heeft geen SPF, waardoor bescherming tegen zonnestralen uitgesloten is bij gebruik ervan. Verder is het niet hypoallergeen, de ingrediënten zijn dus niet met het oog op het verminderen van allergieën gekozen.

Gebruiksaanwijzing: reinig je gezicht elke avond alvorens je de crème aanbrengt, laat je huid de crème helemaal absorberen. Als je een gevoelige huid hebt, kan je deze crème het best alleen op de voorkomende plekken gebruiken.

Ook te koop via:

Welke crème kiezen? 

Voordat u een keuze maakt uit de top 5 rosacea crèmes is het handig na te gaan wat uw huidtype is. Alle 5 crèmes zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. MAAR, het werkt niet zo. Om de juiste crème te kiezen is het belangrijk te weten welke huidtype je hebt. De AVA Restoring Cream is een crème voor alle huidtypes. Voor de gevoelige huid is Gladskin Cream de beste optie. Voor een normale of gevoelige of combinatie huidtype is AVA Face Serum het beste. Voor de onzuivere huidtype zijn DermoDerm, Silver Serum en Ava Face Serum een optie.

Verder is het goed om te kijken naar de werking van de crèmes. Indien je veel last hebt van branderigheid, dan is de DermoDerm misschien geen optie voor jou. Het gebruik hiervan zorgt in het begin juist voor een branderig gevoel.

Indien je opzoek bent naar een creme tegen de roodheid en puistjes dan zijn alle 5 crèmes eigenlijk aan te bevelen (let wel op je huidtype). Alle 5 crèmes zijn namelijk erop gericht om roodheid en puistjes te verminderen en weg te werken.

Rekening houden

Waar u rekening mee moet houden, is het feit dat de oorzaak van Rosacea niet bekend is in de medische wereld. De crèmes zijn er om de symptomen ervan te behandelen of te verlichten. U kunt bijvoorbeeld opmerken dat u een rode huid krijgt door: warmte (hete douche, bad, sauna), kou, wind, iets heets drinken, inspanning, gekruid eten, alcohol, emoties, reinigingsmiddel met alcohol erin, make-up en bepaalde medicijnen. Het kan helpen om dit in de gaten te houden en te vermijden.

Mensen met rosacea hebben ook klachten gerelateerd aan de ogen zoals, droge of pijnlijke ogen, ogen die tranen en het gevoel alsof er zand in de ogen zit. Ontstekingen zijn meestal de oorzaak van de oogklachten:

 • Ontsteking van de oogleden
 • Oogontsteking: u heeft een rood oog, het oog kan ook slijm of pus hebben.
 • Ontsteking van het hoornvlies: de ogen doen pijn bij het kijken in licht

Andere klachten bij rosacea die weinig voorkomen zijn:

 • Oedeem (teveel vocht in de huid)
 • De huid doet veel pijn bij aanraken en warmte
 • Pijn in uw huid
 • Meer bindweefsel in uw huid, waardoor de huid hard aanvoelt